Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Mantarlı Dürüm TarifiTavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi Malzemeler :
Lavaşı hazırlarken; bir kabın içine unu, mayayı, tuzu ve aldığı kadar suyu koyun ve yoğurun Hamuru elde edince orta büyüklükte lavaşlar açın Sacda pişirin ve üzerlerini yağlayın![]() Soğanları ve sarımsakları doğrayın Tavada yağla kavurun Domatesleri soyun ve doğrayın Tavukları ve mantarları da küp küp doğrayın Hepsini tavaya ilave edip karıştırın Hazırladığınız lavaşların içine harçtan koyun ve sarın
|
|
Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Mantarlı Dürüm TarifiMantarlı Tavuk Dürüm Tarifi Malzemeler, 500 gram tavuk göğüs eti 500 gram kültür mantarı 2 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik Servis için, 3 adet domates 5 adet taze soğan 1 kâse haşlanmış mısır Yarım demet kıvırcık 10 adet kornişon turşu Yarım demet mor lahana 5 adet lavaş ekmeği ![]() Hazırlanışı, Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın ![]() Mantarları yıkayıp orta kalınlıkta dilimleyin ![]() Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın ![]() Yayvan bir tencereye; sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın ![]() Orta dereceli ateşte soğanın rengi değişene kadar kavurun ![]() Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar pişirin ![]() Tavuk, tuz ve kekiği tencereye ekleyip iyice karıştırın ![]() Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ![]() Servis için gerekli malzemeleri doğrayın ![]() Lavaş ekmekleri tavada ısıtın ![]() Her bir lavaşın ortasına tavuklu, mantarlı harç koyun ![]() Üzerine domates, lahana, turşu, mısır, serpin ![]() Dürüm şeklinde sarıp sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|