ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001372)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:40 AM

Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi
 
Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi

Malzemeler :
  • Lavaşı İçin:
    3 Su B. Söke Un
    1 Tatlı K. Yaşmaya
    1 Tatlı K. Tuz
    Aldığı Kadar Su İç Harcı İçin:
    2 Tavuk Budu
    1 Kase Mantar
    1 Soğan
    4 Domates
    4 Diş Sarımsak
    Taze Kekik
    Tuz
    Karabiber
    Sıvıyağ
Hazırlanışı :
Lavaşı hazırlarken; bir kabın içine unu, mayayı, tuzu ve aldığı kadar suyu koyun ve yoğurun. Hamuru elde edince orta büyüklükte lavaşlar açın. Sacda pişirin ve üzerlerini yağlayın.

Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Tavada yağla kavurun. Domatesleri soyun ve doğrayın. Tavukları ve mantarları da küp küp doğrayın. Hepsini tavaya ilave edip karıştırın. Hazırladığınız lavaşların içine harçtan koyun ve sarın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:40 AM

Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi
 
Mantarlı Tavuk Dürüm Tarifi

Malzemeler,
500 gram tavuk göğüs eti
500 gram kültür mantarı
2 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

Servis için,
3 adet domates
5 adet taze soğan
1 kâse haşlanmış mısır
Yarım demet kıvırcık
10 adet kornişon turşu
Yarım demet mor lahana
5 adet lavaş ekmeği

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı,
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Mantarları yıkayıp orta kalınlıkta dilimleyin.
Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın.
Yayvan bir tencereye; sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın.
Orta dereceli ateşte soğanın rengi değişene kadar kavurun.
Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar pişirin.
Tavuk, tuz ve kekiği tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Servis için gerekli malzemeleri doğrayın.
Lavaş ekmekleri tavada ısıtın.
Her bir lavaşın ortasına tavuklu, mantarlı harç koyun.
Üzerine domates, lahana, turşu, mısır, serpin.
Dürüm şeklinde sarıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.