![]() |
Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi
Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi
Malzemeler :
Lavaşı hazırlarken; bir kabın içine unu, mayayı, tuzu ve aldığı kadar suyu koyun ve yoğurun. Hamuru elde edince orta büyüklükte lavaşlar açın. Sacda pişirin ve üzerlerini yağlayın. Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Tavada yağla kavurun. Domatesleri soyun ve doğrayın. Tavukları ve mantarları da küp küp doğrayın. Hepsini tavaya ilave edip karıştırın. Hazırladığınız lavaşların içine harçtan koyun ve sarın. |
Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi
Mantarlı Tavuk Dürüm Tarifi
Malzemeler, 500 gram tavuk göğüs eti 500 gram kültür mantarı 2 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik Servis için, 3 adet domates 5 adet taze soğan 1 kâse haşlanmış mısır Yarım demet kıvırcık 10 adet kornişon turşu Yarım demet mor lahana 5 adet lavaş ekmeği http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı, Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları yıkayıp orta kalınlıkta dilimleyin. Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın. Yayvan bir tencereye; sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın. Orta dereceli ateşte soğanın rengi değişene kadar kavurun. Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar pişirin. Tavuk, tuz ve kekiği tencereye ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Servis için gerekli malzemeleri doğrayın. Lavaş ekmekleri tavada ısıtın. Her bir lavaşın ortasına tavuklu, mantarlı harç koyun. Üzerine domates, lahana, turşu, mısır, serpin. Dürüm şeklinde sarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.