Kızartmalı Hindi Haşlaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızartmalı Hindi HaşlamasıKızartmalı hindi haşlaması Tarifi MALZEMESİ 1 hindi 2 soğan 2 kereviz 2 kaşık margarin 2-3 adet defne yaprağı tuz 15-16 bardak su 1 kaşık sıvıyağ YAPILIŞI Hindiyi temizleyip, yıkayıp, kurulayınız Ayaklarını yarılmış karnına geçiriniz Geniş bir tencereye yağları ve kurulanmış hindiyi koyunuz Tencerenin kapağını kapatıp, orta hararetli ateş üzerinde hindiyi arasıra karıştırarak her tarafını pembeleştiriniz Pembeleşen hindinin üzerine hazırladığınız sebzeleri iri iri doğrayıp, 15-16 bardak sıcak su ve tuz koyup etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz Pişen hindiyi servis tabağına koyup, sebze ve suyunu süzgeçten geçirip, hindinin üzerine dökerek servis yapınız
|
|
|
|