ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kızartmalı Hindi Haşlaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001328)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:47 AM

Kızartmalı Hindi Haşlaması
 
Kızartmalı hindi haşlaması Tarifi

MALZEMESİ
1 hindi
2 soğan
2 kereviz
2 kaşık margarin
2-3 adet defne yaprağı
tuz
15-16 bardak su
1 kaşık sıvıyağ

YAPILIŞI
Hindiyi temizleyip, yıkayıp, kurulayınız. Ayaklarını yarılmış karnına geçiriniz. Geniş bir tencereye yağları ve kurulanmış hindiyi koyunuz. Tencerenin kapağını kapatıp, orta hararetli ateş üzerinde hindiyi arasıra karıştırarak her tarafını pembeleştiriniz. Pembeleşen hindinin üzerine hazırladığınız sebzeleri iri iri doğrayıp, 15-16 bardak sıcak su ve tuz koyup etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Pişen hindiyi servis tabağına koyup, sebze ve suyunu süzgeçten geçirip, hindinin üzerine dökerek servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.