Calamaro Linguine Tarifi ( Levanten ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Calamaro Linguine Tarifi ( Levanten )Calamaro Linguine Tarifi ( Levanten ) MALZEMELER: 500 gram linguine makarna 1 kg kalamar 2 diş sarımsak 1 büyük yahut 2 tane orta olgun domates Maydanoz 1 tane acı kırmızı biber Zeytinyağı Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI: Kalamarları temizledikten sonra halka şeklinde doğrayın Zeytinyağında biberleri ve sarımsağı kızartıp kalamarları ilave edin Kalamarlar 10 dakika kadar pişirin Bu arada kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave ederek 30-40 dakika kadar pişirin Linguine'leri kaynayan tuzlu suya atarak haşlayın Pişmiş linguineler ve kalamarlı sosu iyice karıştırıp üzerine maydanoz kıyarak servis yapın
|
|
|
|