![]() |
Fajita Tarifi ( Meksika) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fajita Tarifi ( Meksika)Fajita Tarifi ( Meksika) Malzemeler: 150 gr Tavuk Goğsu veya Bonfile (4-5 cm uzunluğunda şerit kesilmiş) 1 diş Sarımsak (püre) 100 ml Ayçiçeği yağı 1 avuç Renkli biber ve kuru soğan karışımı (1/2 cm kalınlığında şeritler halinde) 1 yemek kaşığı Casa Fiesta Fajita Baharatı, 2 ad Casa Fiesta Unlu Tortula Ekmeği 1 yemek kaşığı Casa Fiesta Salsa Dip Sos 1 yemek kaşığı Guacamole 1 yemek kaşığı Ekşi Krema (yapılışı aşağıda - anlatılmıştır) Tuz ve taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Kullanacağınız eti mümkünse bir gece önceden veya pişirmeden birkaç saat önce, püre sarımsak tuz taze çekilmiş karabiber ve ayçiçeği yağı ile marine edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Fajita görsel olarak da çok zengin bir yemektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fajita Tarifi ( Meksika) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fajita Tarifi ( Meksika)Fajita Tarifi Malzemeler 400gr dana biftek, ince şeritler halinde doğranmış (ben antrkot tercih ediyorum) 5 kırmızı biber 6-7 dolmalık biber Taze çekilmiş karabiber (biberler için) 2 çorba kaşığı zeytinyağı Marine sosu: 2 diş sarımsak 2 kaşık zeytinyağı 1,5 çay kaşığı kimyon 1,5 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı limon suyu (tercihen yeşil misket limon) Yapılışı İnce şeritler halinde kesilmiş dana bifteği marine sosunda yaklaşık en az bir saat bekletin (bir gece boyunca bırakılması tavsiye ediliyor)Marine edilmiş eti tavada kendi yağında kızartın, bu arada tuzunu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|