![]() |
Fajita Tarifi ( Meksika)
Fajita Tarifi ( Meksika)
Malzemeler: 150 gr Tavuk Goğsu veya Bonfile (4-5 cm uzunluğunda şerit kesilmiş) 1 diş Sarımsak (püre) 100 ml Ayçiçeği yağı 1 avuç Renkli biber ve kuru soğan karışımı (1/2 cm kalınlığında şeritler halinde) 1 yemek kaşığı Casa Fiesta Fajita Baharatı, 2 ad Casa Fiesta Unlu Tortula Ekmeği 1 yemek kaşığı Casa Fiesta Salsa Dip Sos 1 yemek kaşığı Guacamole 1 yemek kaşığı Ekşi Krema (yapılışı aşağıda - anlatılmıştır) Tuz ve taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Kullanacağınız eti mümkünse bir gece önceden veya pişirmeden birkaç saat önce, püre sarımsak tuz taze çekilmiş karabiber ve ayçiçeği yağı ile marine edin. Bu arada ekşi kremayı hazırlamak için eşit miktarda krema ve süzme yoğurdu bir kapta çırpın birkaç damla limon suyu ekleyin. Fajitayı pişirmeye başlamadan önce uygun büyüklükte bir tavayı ocağa koyup, iyice ısındığından emin olun. Çünkü etleri tavaya attığınızda etler suyunu bırakmadan hızlı bir şekilde mühürlenmelidir. Etleri marine ettiğiniz yağıyla birlikte tavaya boşaltıp içleri çok kurumayacak şekilde yaklaşık 2 dakika pişirin. Kontrol edin. Eğer etlerin ocaktan alınmaya hazır olduğunu düşünüyorsanız,biber ve soğanları ve fajita baharatını ekleyin. Kısa bir süre karıştırarak soteleyin. (sebzelerin diri kalmasına özen gösterin). Tuzunu kontrol edin gerekirse tuz ilave edin. Daha sonra tercihen dökme demirden bir fajita tabağına veya normal bir tabağa alın. Bu arada tortilla ekmeklerini sıcak bir tavada veya ızgarada 5-10 saniye ısıtın. Fajitayı yanında, tortilla ekmeği, guacamole dip sos, salsa ve ekşi krema ile servis edin. Not: Fajita görsel olarak da çok zengin bir yemektir. Dökme demir bir fajita tabağını ocak üzerinde kızdırıp, pişirdiğiniz fajitalan bunun içerisine aldıktan sonra, tabağın iç kenarlarına su sıvıyağ ve sirkeden oluşan bir karışım dökerek duman elde edebilir, etrafında sosları ve üzerinde dumanıyla misafirlerinize görsel olarak çok keyifli bir yemek sunabilirsiniz. |
Fajita Tarifi ( Meksika)
Fajita Tarifi
Malzemeler 400gr dana biftek, ince şeritler halinde doğranmış (ben antrkot tercih ediyorum) 5 kırmızı biber 6-7 dolmalık biber Taze çekilmiş karabiber (biberler için) 2 çorba kaşığı zeytinyağı Marine sosu: 2 diş sarımsak 2 kaşık zeytinyağı 1,5 çay kaşığı kimyon 1,5 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı limon suyu (tercihen yeşil misket limon) Yapılışı İnce şeritler halinde kesilmiş dana bifteği marine sosunda yaklaşık en az bir saat bekletin (bir gece boyunca bırakılması tavsiye ediliyor)Marine edilmiş eti tavada kendi yağında kızartın, bu arada tuzunu ekleyin.Halka doğranmış kırmızı ve yeşil biberi başka bir tavada 2 kaşık zeytinyağı, karabiber ve tuzla kızartın.Ekmeğinizin üzerine et ve biberi koyun.Fajita'nın özelliği etin neredeyse ekmeğin üzerinde bile cızırdayarak servis edilmesidir. Yani soğumadan tüketiniz.Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.