![]() |
Kat Kat Çikolata |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kat Kat ÇikolataKat Kat Çikolata Malzemeler Kreması: 1 lt süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 4 yemek kaşığı Kakao 1 paket sütsüz çikolata 100 g bitkisel margarin Harcı: 1 paket Kakaolu Bisküvi ½ su bardağı ince çekilmiş Şamfıstık 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt Tarifi Kreması için: Küçük bir tencerenin içinde ateşe koymadan önce sütü, şekeri, unu ve kakaoyu bir çırpıcı veya mikser yardımı ile iyice köpük köpük olana kadar çırpın ![]() Şeker sütün içinde iyice eridikten sonra tencereyi ateşe koyup, muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin ![]() Ateşten indirmeden hemen önce kremanın içine bitkisel margarini ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra kremayı hafifçe ılıtın ![]() Kakaolu bisküvileri ufalayın ![]() Rendenin geniş tarafı ile sütsüz çikolatayı rendeleyin ![]() ![]() Porsiyonluk kâselerin veya tek servis tabağının içine ufalanmış bisküvilerin yarısını eşit miktarda dağıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlılar soğurken küçük bir kâsede toz krem şantiyi ve sütü, şanti krema kıvamına gelene kadar çırpın ![]() Krem şanti kıvamına gelince içine ayırdıdığınız ufalanmış kakaolu bisküvileride ilave edip, karıştırın ![]() Soğuyan tatlıların üzerine bir ağız geniş sıkma torbası yardımıyla bisküvili krema şantiyi, tatlıların üzerine döküp, soğutun ![]() Arzuya göre tatlıyı soğuduktan sonra vanilyalı dondurma ile servis edin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|