ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kat Kat Çikolata (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=100098)

Şengül Şirin 01-02-2010 11:41 PM

Kat Kat Çikolata
 
1 Eklenti(ler)
Kat Kat Çikolata Malzemeler

Kreması:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı Kakao
1 paket sütsüz çikolata
100 g bitkisel margarin
Harcı:
1 paket Kakaolu Bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş Şamfıstık
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1262464838
Tarifi
Kreması için:
Küçük bir tencerenin içinde ateşe koymadan önce sütü, şekeri, unu ve kakaoyu bir çırpıcı veya mikser yardımı ile iyice köpük köpük olana kadar çırpın.
Şeker sütün içinde iyice eridikten sonra tencereyi ateşe koyup, muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
Ateşten indirmeden hemen önce kremanın içine bitkisel margarini ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra kremayı hafifçe ılıtın.
Kakaolu bisküvileri ufalayın.
Rendenin geniş tarafı ile sütsüz çikolatayı rendeleyin. Sütsüz çikolata yerine damla çikolata da kullanabilirsiniz.
Porsiyonluk kâselerin veya tek servis tabağının içine ufalanmış bisküvilerin yarısını eşit miktarda dağıtın. Ufalanmış bisküvilerin üzerine kremadan bir kat dökün. Kremanın üzerine şamfıstık serpin. Şamfıstıkların üzerine rende çikolatayı koyun. Rende çikolataların üzerine ufalanmış kakaolu bisküvilerden az bir miktar ayırıp, kalanını eşit olarak kâselere dağıtın. En son olarak üzerine bir kat kremadan dökün. Hazırladığınız tatlıları soğumaya bırakın.
Tatlılar soğurken küçük bir kâsede toz krem şantiyi ve sütü, şanti krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Krem şanti kıvamına gelince içine ayırdıdığınız ufalanmış kakaolu bisküvileride ilave edip, karıştırın.
Soğuyan tatlıların üzerine bir ağız geniş sıkma torbası yardımıyla bisküvili krema şantiyi, tatlıların üzerine döküp, soğutun.
Arzuya göre tatlıyı soğuduktan sonra vanilyalı dondurma ile servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.