|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dünya, fani, memleket|makalelerdenemeler, pıtraklı |
![]() |
Fani Dünya Pıtraklı Memleket|Makaleler-Denemeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fani Dünya Pıtraklı Memleket|Makaleler-DenemelerYıllar ne çabuk geçti babaanne…O küçücük torunların büyüdü…Kocaman adam oldular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kulağıma takılı sözünü ne çok hatırlar oldum ![]() ![]() ![]() —Fani ne demek? -Pıtrak ne demek?Diye sorardım ![]() ![]() -Anlarsın büyüdüğünde ![]() ![]() ![]() ![]() Küçükken dinlediğim öyküleri hiç unutmadım ![]() ![]() ![]() Ne kadar severdin yağlık uçkurunu şalvarının üzerinde… İş yaparken hemen futanı çekerdin ![]() Ölene kadar da çıkarmadın hiç… Tertip ve düzenli oluşun, hele titizliğin en göze çarpan özelliğindi kuşkusuz… Ah be babaanne… Aradan çok yıllar geçti… Biz hala pıtrakları temizleyemedik ![]() ![]() Neler değişti neler…Artık radyonun ajansları da,arkası yarınları da tarih oldu…Bilsen televizyon karşısında nutkumuz tutuldu…Evin içinde konuşamaz olduk birbirimizle…Herkesin elinde kumanda çekişir olduk…Artık hasret kokulu mektuplar bile yazmıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan sevdiklerini kaybedince bir bir… Dünyanın fani olduğunu daha iyi anlıyor ama çok çabuk unutuyoruz… Herkes yarış içinde… Sanki ölmeyecekmiş gibi… Hırslar öylesine keskinleşmiş ki… Zehir zemberek dünyamız ![]() ![]() _Doğru olun,yalan söylemeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar sana iç döküşüm babaanne…Kulaklarımda hala”fani dünya,pıtraklı memleket”sözün…Ama bir gün mutlaka pıtraklar bitecek ![]() ![]() Merhaba yeni gün… ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|