![]() |
Bursa Muhallebisi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bursa Muhallebisi Tatlı TarifiBURSA MUHALLEBİSİ Malzeme: 1 su bardağı nişasta 5 su bardağı su 1 çay kaşığı toz karanfil Yarım kilo şeker 2 kalıp kızamık şekeri 1 çay kaşığı kırmızı şekerci boyası 2 litre su Yapılışı: Nişasta, az su ile eze eze açılır ![]() ![]() ![]() ![]() Şurubu: Bir tencereye su, karanfil, şeker, şekerci boyası, kızamık şekeri koyup kaynatın ![]() ![]() Servise hazırlanması: Kalıp gibi donmuş olan muhallebi kesilerek küçük karelere bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Yaz ise buz rendelenir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|