![]() |
Bursa Muhallebisi Tatlı Tarifi
BURSA MUHALLEBİSİ Malzeme: 1 su bardağı nişasta 5 su bardağı su 1 çay kaşığı toz karanfil Yarım kilo şeker 2 kalıp kızamık şekeri 1 çay kaşığı kırmızı şekerci boyası 2 litre su Yapılışı: Nişasta, az su ile eze eze açılır. Geri kalan suda ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir. Dibi ıslak olan bir tepsiye 2 parmak kalınlığında dökülüp, yayılır. Soğumaya bırakılır. Şurubu: Bir tencereye su, karanfil, şeker, şekerci boyası, kızamık şekeri koyup kaynatın. Ateşten alın. Servise hazırlanması: Kalıp gibi donmuş olan muhallebi kesilerek küçük karelere bölünür. Muhallebi kasesinin yarısına kadar dolduaüur. Üstüne de bol şurup dökülür. Servis yapılır. Not: Yaz ise buz rendelenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.