![]() |
Amasya Usulü Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amasya Usulü Yufka Tatlısı Nasıl YapılırAmasya usulü Yufka Tatlısı nasıl yapılır ![]() Malzemeler 4 su bardağı un 1 ![]() 2 su bardağı çekilmiş ceviziçi 1 yumurta 1 su bardağı eritilmiş tereyağı Şurup için: 2 ![]() 2 ![]() 3-4 damla limon Tarifi Su ve şekeri kaynatıp 3-4 damla limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın ![]() Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt ve su karışımını ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ![]() ![]() Üzerlerine nemli bez örtüp 1 saat dinlendirin ![]() Hamurları oklava ile 50 cm çapında ve 1-2 mm kalınlığında yufka şeklinde açın ![]() Yufkaları kızgın sac üzerinde iki taraflı olarak hafifçe pişirip temiz ve geniş bir bezin üzerine serin ![]() Üzerlerine hafifçe su serperek ıslatın ve yumuşamaya bırakın ![]() Yufkaları ikiye bölüp dikdörtgen şeklinde katlayın ![]() Üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarın ![]() Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak ruloları sarmal olarak yerleştfrin ![]() Üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirin ![]() Önceden ısıtılmış sıcak n fırına verip üzeri pembeleşinceye kadar pişirin ![]() Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün ve soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|