ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Amasya Usulü Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930578)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:28 PM

Amasya Usulü Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır
 

Amasya usulü Yufka Tatlısı nasıl yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

4 su bardağı un

1.5 su bardağı süt ve su karışımı

2 su bardağı çekilmiş ceviziçi

1 yumurta

1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Şurup için:

2.5 su bardağı su

2.5 su bardağı tozşeker

3-4 damla limon

Tarifi

Su ve şekeri kaynatıp 3-4 damla limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın.

Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt ve su karışımını ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tek tek yuvarlayın.

Üzerlerine nemli bez örtüp 1 saat dinlendirin.

Hamurları oklava ile 50 cm çapında ve 1-2 mm kalınlığında yufka şeklinde açın.

Yufkaları kızgın sac üzerinde iki taraflı olarak hafifçe pişirip temiz ve geniş bir bezin üzerine serin.

Üzerlerine hafifçe su serperek ıslatın ve yumuşamaya bırakın.

Yufkaları ikiye bölüp dikdörtgen şeklinde katlayın.

Üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak ruloları sarmal olarak yerleştfrin.

Üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirin.

Önceden ısıtılmış sıcak n fırına verip üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün ve soğuk olarak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.