Arabaşi Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabaşi Çorbasi - Ankara'dan Yemek TarifleriARABAŞI ÇORBASI MALZEME: Un 2 1/2 su bardağı Su 10 su bardağı Tavuk 1 ortaboy Kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı Domates salçası 2 çorba kaşığı Tuz Yeterince Karabiber 1 tatlı kaşığı YAPILIŞI: Hamurun hazırlanması: 2 su bardağı un 5 su bardağı su ile iyice karıştıldıktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır Kaynama işlemi bittikten sonra geniş bir tepsiye dökülerek sogumaya birakilir Kalan su ile tavuk haslanır, etleri didiklenerek kemiklerinden ayrılır Kavrulmuş 1/2 su bardağı un, salça, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve didiklenmiş tavuk etleri tavuk suyunun içerisine konarak pişirilir Servis şekli: Tepsideki hamurun ortası çorba kasesi büyüklüğünde boşaltılır, çorba kasesi sininin ortasına yerleştirilir Servise hazır olan arabaşının hamuru ve çorbası kaşıkla yenir![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|