![]() |
Arabaşi Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri
ARABAŞI ÇORBASI MALZEME: Un 2 1/2 su bardağı Su 10 su bardağı Tavuk 1 ortaboy Kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı Domates salçası 2 çorba kaşığı Tuz Yeterince Karabiber 1 tatlı kaşığı YAPILIŞI: Hamurun hazırlanması: 2 su bardağı un 5 su bardağı su ile iyice karıştıldıktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır. Kaynama işlemi bittikten sonra geniş bir tepsiye dökülerek sogumaya birakilir. Kalan su ile tavuk haslanır, etleri didiklenerek kemiklerinden ayrılır.Kavrulmuş 1/2 su bardağı un, salça, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve didiklenmiş tavuk etleri tavuk suyunun içerisine konarak pişirilir. Servis şekli: Tepsideki hamurun ortası çorba kasesi büyüklüğünde boşaltılır, çorba kasesi sininin ortasına yerleştirilir. Servise hazır olan arabaşının hamuru ve çorbası kaşıkla yenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.