![]() |
Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto TarifiLezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi ![]() Malzeme : 1 but 2 çay kaşığı un veya patates unu 1 – 2 kaşık yağ, Tuz ![]() Yapılışı : 1) Büyük bir tencereye budu, yağı, koyup orta hara*retli ateşte pembe renkte kızartınız ![]() 2) 2-3 bardak sıcak su ilâve edip düdüklü tencere*de 15 – 20 dakika pişiriniz ![]() 3} Pişince budu çıkararak -soğutunuz ![]() 4) Sonra budun üstünü bir parça, alt kısmını da 2 parça olarak kesip 3 çeşit parça elde ediniz ![]() 5) Alt parçaları 1 parmak kalınlığında dilimlere ayı*rınız, üst parçayı da verev verev keserek aynı ka*lınlıkta dilimlere ayırınız ![]() 6) Servis tabağına koyarak aynen but şekli veriniz ![]() ![]() 7) Budun kemiğine de kâğıt sararak ucuna koyunuz ![]() 8 ) Tencerede kalan sudan 1 bardak alıp süzünüz, faz*la yağını alırız ![]() 9) Suyu atsşe koyup kaynatınız ![]() 10) Kaynıyan suya soğuk suda erimiş 1 kaşık patates unu veya un ilâve ediniz ![]() ![]() 11) Koyulaşınca yani un çorbası kıvamına gelince ateşten alıp etlerin üzerine parlaklık versin diye dökünüz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|