ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933103)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:34 AM

Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi
 

Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme :

1 but
2 çay kaşığı un veya patates unu
1 – 2 kaşık yağ,
Tuz.

Yapılışı :

1) Büyük bir tencereye budu, yağı, koyup orta hara*retli ateşte pembe renkte kızartınız.
2) 2-3 bardak sıcak su ilâve edip düdüklü tencere*de 15 – 20 dakika pişiriniz.
3} Pişince budu çıkararak -soğutunuz.
4) Sonra budun üstünü bir parça, alt kısmını da 2 parça olarak kesip 3 çeşit parça elde ediniz.
5) Alt parçaları 1 parmak kalınlığında dilimlere ayı*rınız, üst parçayı da verev verev keserek aynı ka*lınlıkta dilimlere ayırınız.
6) Servis tabağına koyarak aynen but şekli veriniz. Kenarlarına patates, fasulye, tabak, bezelye so*tesi koyunuz.
7) Budun kemiğine de kâğıt sararak ucuna koyunuz.
8 ) Tencerede kalan sudan 1 bardak alıp süzünüz, faz*la yağını alırız.
9) Suyu atsşe koyup kaynatınız.
10) Kaynıyan suya soğuk suda erimiş 1 kaşık patates unu veya un ilâve ediniz. (Patates unuyla daha parlak olur).
11) Koyulaşınca yani un çorbası kıvamına gelince ateşten alıp etlerin üzerine parlaklık versin diye dökünüz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.