![]() |
Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi
Lezzetli Ve Kolay Koyun Budu Rosto Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzeme : 1 but 2 çay kaşığı un veya patates unu 1 – 2 kaşık yağ, Tuz. Yapılışı : 1) Büyük bir tencereye budu, yağı, koyup orta hara*retli ateşte pembe renkte kızartınız. 2) 2-3 bardak sıcak su ilâve edip düdüklü tencere*de 15 – 20 dakika pişiriniz. 3} Pişince budu çıkararak -soğutunuz. 4) Sonra budun üstünü bir parça, alt kısmını da 2 parça olarak kesip 3 çeşit parça elde ediniz. 5) Alt parçaları 1 parmak kalınlığında dilimlere ayı*rınız, üst parçayı da verev verev keserek aynı ka*lınlıkta dilimlere ayırınız. 6) Servis tabağına koyarak aynen but şekli veriniz. Kenarlarına patates, fasulye, tabak, bezelye so*tesi koyunuz. 7) Budun kemiğine de kâğıt sararak ucuna koyunuz. 8 ) Tencerede kalan sudan 1 bardak alıp süzünüz, faz*la yağını alırız. 9) Suyu atsşe koyup kaynatınız. 10) Kaynıyan suya soğuk suda erimiş 1 kaşık patates unu veya un ilâve ediniz. (Patates unuyla daha parlak olur). 11) Koyulaşınca yani un çorbası kıvamına gelince ateşten alıp etlerin üzerine parlaklık versin diye dökünüz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.