Lahanalı Alabalık Fileto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahanalı Alabalık FiletoLahanalı alabalık fileto Lahanalı alabalık fileto Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 25 gram tane hardal tohumu 4 adet alabalık fileto 600 gram lahana 100 gram kırmızı turp 1 demet maydanoz 3 sap dereotu 12 yemek kaşığı sıvı yağ 30 gram margarin 4 yemek kaşığı sirke tuz Hazırlanışı: Tane hardalları bol suda 1 saat ağır ağır kaynatın, süzün ![]() Alabalık filetolarını verevine üç parçaya kesin ![]() Lahanayı ayıklayın 2 cm büyüklüğünde doğrayın Kaynar tuzlu suda 6 dk haşlayın Soğuk suda tutup süzün Turpları ayıklayın, incecik dilimlere kesin Yeşillikleri saplarından ayırın Turp, lahana ve tane hardalları karıştırın![]() Balıkları tuzlayıp karabiberleyin 4 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kılçıklı tarafları ilk önce olmak üzere her iki yüzlerini birer dk harlı ateşte kızartın![]() Lahayı kalan sıvı yağı, sirke, tuz ve karabiberle karıştırın Tabaklara sonra üstlerini balıkları koyup servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|