Elmalı Pazı Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Pazı SarmasıElmalı pazı sarması Elmalı pazı sarması Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler:
Ancak bu tarifte pirinç yerine için birleştirici unsuru olarak ekmek tercih edilmiş Elma ise hafif mayhoş tadıyla farklı lezzet aryanların ihtiyacına yanıt veriyor Hazırlanışı: 8 adet pazı yaprağını 1 dakika blanşe edip kurulayın Ortalarındaki kalın damarları çıkartın Kalan pazı yapraklarını irice kıyın Elma ve soğanı küçük kübler şeklinde kesin Tost ekmeğini soğuk suda ıslatın Kıydığınız pazıları 20 gr yağda 5 dakika çevirin Tuz ve karabiberle tatlandırın Tost ekmeğini sıkın Pazı, kekik, yumurta, elmanın ve soğanın yarısını kıymaya katıp yoğurun![]() İkişer pazı yaprağını üst üste koyup kıymalı içi sarın ve bağlayın Sarmaları 20 gr tereyağında et suyu ile birlikte 20 dakika pişirin Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala elma ve soğanların kalanını koyun, suyunu nişasta ile koyulaştırıp servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|