![]() |
Elmalı Pazı Sarması
Elmalı pazı sarması
Elmalı pazı sarması Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler:
Hazırlanışı: 8 adet pazı yaprağını 1 dakika blanşe edip kurulayın. Ortalarındaki kalın damarları çıkartın. Kalan pazı yapraklarını irice kıyın. Elma ve soğanı küçük kübler şeklinde kesin. Tost ekmeğini soğuk suda ıslatın. Kıydığınız pazıları 20 gr. yağda 5 dakika çevirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tost ekmeğini sıkın. Pazı, kekik, yumurta, elmanın ve soğanın yarısını kıymaya katıp yoğurun. İkişer pazı yaprağını üst üste koyup kıymalı içi sarın ve bağlayın. Sarmaları 20 gr. tereyağında et suyu ile birlikte 20 dakika pişirin. Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala elma ve soğanların kalanını koyun, suyunu nişasta ile koyulaştırıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.