ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmalı Pazı Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780851)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:32 PM

Elmalı Pazı Sarması
 
Elmalı pazı sarması
Elmalı pazı sarması

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 demet pazı
  • 350 gram kıyma
  • 1 adet elma
  • 1 adet soğan
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 40 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 adet yumurta
  • 200 ml. et suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • karabiber
Pirinç Yok Sarmalarda iç malzemesi olarak genellikle pirinç kullanılır. Ancak bu tarifte pirinç yerine için birleştirici unsuru olarak ekmek tercih edilmiş. Elma ise hafif mayhoş tadıyla farklı lezzet aryanların ihtiyacına yanıt veriyor.

Hazırlanışı:
8 adet pazı yaprağını 1 dakika blanşe edip kurulayın. Ortalarındaki kalın damarları çıkartın. Kalan pazı yapraklarını irice kıyın. Elma ve soğanı küçük kübler şeklinde kesin. Tost ekmeğini soğuk suda ıslatın. Kıydığınız pazıları 20 gr. yağda 5 dakika çevirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tost ekmeğini sıkın. Pazı, kekik, yumurta, elmanın ve soğanın yarısını kıymaya katıp yoğurun.
İkişer pazı yaprağını üst üste koyup kıymalı içi sarın ve bağlayın. Sarmaları 20 gr. tereyağında et suyu ile birlikte 20 dakika pişirin. Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala elma ve soğanların kalanını koyun, suyunu nişasta ile koyulaştırıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.