Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bugulama, fransa, marinyemidye, mul

Mul Marinye-Midye Bugulama (Fransa)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mul Marinye-Midye Bugulama (Fransa)







Mul Marinye-Midye Bugulama (Fransa)

Malzemeler :
  • 50 midye
  • 1 bardak beyaz şarap
  • 2 arpacık soğan (çok ince kıyılmış)
  • 1 havuç (ince kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 6 çekilmemiş tane karabiber
  • Buket Garni (birbirine bağlanmış defne
  • yaprağı, maydonoz, kekik)
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
  • 3 çorba kaşığı çiğ krema
  • 2 yumurta sarısı
  • Tuz
Hazırlanışı :
Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın
Midyeleri, şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve buket garni ile bir tencereye koyup ağır ağır kaynatın
Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın
Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif sallayın Sonra alıp servis tabağına sıralayın ve sıcak tutun()
Tenceredeki suyu yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatınTuz, kıyılmış maydanoz, çiğ krema ve yumurta sarısını ilave edip ağır ateşte sık sık karıştırarak muhallebi kıv***** gelinceye kadar pişirin
Sosu midyelerin üzerine dökün ve hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.