ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mul Marinye-Midye Bugulama (Fransa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720728)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:14 AM

Mul Marinye-Midye Bugulama (Fransa)
 




Mul Marinye-Midye Bugulama (Fransa)

Malzemeler :
  • 50 midye
  • 1 bardak beyaz şarap
  • 2 arpacık soğan (çok ince kıyılmış)
  • 1 havuç (ince kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 6 çekilmemiş tane karabiber
  • Buket Garni (birbirine bağlanmış defne
  • yaprağı, maydonoz, kekik)
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
  • 3 çorba kaşığı çiğ krema
  • 2 yumurta sarısı
  • Tuz
Hazırlanışı :
Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın.
Midyeleri, şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve buket garni ile bir tencereye koyup ağır ağır kaynatın.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın.
Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif sallayın. Sonra alıp servis tabağına sıralayın ve sıcak tutun.()
Tenceredeki suyu yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın.Tuz, kıyılmış maydanoz, çiğ krema ve yumurta sarısını ilave edip ağır ateşte sık sık karıştırarak muhallebi kıv***** gelinceye kadar pişirin.
Sosu midyelerin üzerine dökün ve hemen servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.