Tereyağlı Halkalar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı Halkalar![]() Malzemeler, Hamuru için, * 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında erimiş) * Yarım çay bardağı sıvı yağ * 1 Adet yumurta akı * 1 Çay bardağı yoğurt * 1 Yemek kaşığı toz şeker * 2 Çay kaşığı tuz * 1 Çay kaşığı mahlep unu * 1 Paket kabartma tozu * Yeterince un Üzeri için, * 1 adet yumurta sarısı * Çörek otu Hazırlanışı, 1 Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabın alın![]() 2 Orta sertlikte hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun![]() 3 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin![]() 4 Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halkalar yapın![]() 5 Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin![]() 6 185 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin![]() 7 Soğuduktan sonra servis yapın![]() Afiyet Olsun Burcu Kuran |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|