![]() |
Diyet Yapanlar İçin Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyet Yapanlar İçin TariflerSOYA FİLİZİLİ VE TAVUKLU ROKA SALATASI KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: dk Malzemeler: 1 demet roka 2 havuç 50 gr soya filizi 100 gr tavuk göğüs eti 1 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Tavuk etini tuzlu suda haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() * Rokayı derin salata kâsesine alın ![]() ![]() * Salatayı servis tabağına alın ![]() ![]() Bu yemeğin 1 porsiyonu 140 kaloridir ![]() DOMATES SOSLU BALIK KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı 4 domates 4 soğan 2 diş sarımsak 3-4 dal maydanoz 1-2 defneyaprağı 2 çorba kaşığı kapari 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Domatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() * Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir ![]() FIRINDA HAMSİ DOLMASI KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 600 gr hamsi 3-4 dal maydanoz 100 gr çekilmiş ceviz içi 100 gr galeta unu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 7 defneyaprağı 1 limonun suyu 1 kahve fincanı su 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz Hazırlanışı: * Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın ![]() ![]() ![]() * Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında hamsi dolmasının 1 porsiyonu 270 kaloridir ![]() not: hamsi yerine sardalyada kullanabilirsiniz ![]() DOMATESLİ PUF BÖREK KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: 200 gr hazır ekmek hamuru 2-3 domates 125 gr yağsız beyazpeynir 1 çorba kaşığı un Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun ![]() ![]() ![]() * Domatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir ![]() FIRINDA SEBZELİ BALIK KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 4 çipura 2 kabak 4 diş sarımsak 2 soğan 4 domates 3 çorba kaşığı zeytinyağı 4 dilim limon Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Balıkları temizleyip yıkayın ![]() ![]() ![]() * Balıkları eşit büyüklükte 4 alüminyum folyonun üzerine alıp kabak, domates, limon, soğan ve sarımsağı paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında sebzeli balığın 1 porsiyonu 180 kaloridir ![]() KAŞAR PEYNİRLİ KREP DÜRÜM KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 4 dilim taze kaşarpeyniriı 5 yumurtaı 1 kahve fincanı light sütı 1 çorba kaşığı mısır unuı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı 2 soğanı 2 tatlı kaşığı sıvıyağı 4-5 dal maydanozı Tuz, karabiberı Süsleme için: 4-6 taze soğan sapıı Birkaç nane dalı Hazırlanışı: * Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() * Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın ![]() ![]() * Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir ![]() ŞEFTALİLİ YOĞURT MUS KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: dk Malzemeler: 2 su bardağı light yoğurt 3 şeftali 10 kayısı 1 çorba kaşığı bal 4 hazır acıbadem kurabiyesi (veya selanik bisküvisi) -10 nane yaprağı Hazırlanışı: * Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız yoğurtlu püreyi 4 küçük kâseye paylaştırın ![]() ![]() ![]() Bu yemeğin 1 porsiyonu 160 kaloridir ![]() NOHUT SALATASI 4 kişilik 15 dakika Malzeme 2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslanmış, pişmiş) 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 2 adet soğan (Piyaz doğranmış) 2 adet kırmızı çarliston biber (İnce uzun doğranmış) 2 adet domates ½ çay bardağı sirke Tuz 1 bağ taze nane (İnce doğranmış) Hazırlanışı • Çukur bir kap içinde nohudu, siraaai, yağı ve tuzu koyup 15 dakika bekletin ![]() • Soğanı, kırmızı biberi, naneyi ilave edin ve iyice karıştırın ![]() • Servis kabına koyup, etrafını domatesle süsleyerek servis yapın ![]() PAZILI OMLET 2 kişilik 10 dakika Malzeme 3 adet yumurta Tuz Taze çekilmiş karabiber 50 g ![]() 1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin 50 g ![]() Hazırlanışı • Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır ![]() • Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır ![]() • Bizim margarinin yarısı bir tavada eritilir ![]() ![]() • Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir ![]() • Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir ![]() • Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir ![]() ![]() ![]() • Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır ![]() • Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır ![]() • Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır ![]() ![]() ![]() • Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır ![]() KABAK TERİN Malzemeler 4 Adet orta boy kabak 4 Adet yumurta 50 Gr light tereyağ 75 Gr un ½ Light süt Tuz Karabiber ½ Çay kaşığı (isteğe bağlı) Muskat (küçük hindastan cevizi) Yapılışı : Yıkadığınız kabakları soymadan rendeleyin Rendelediğiniz kabakları bir süzgececin içerisine alın (suyunu bırakması için) Kalın dipli bir tencerede yağı eritin Erittiğiniz yağın içerisine unu koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra tencereye soğuk sütü ekleyin Orta ateşte karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları kırın, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın ![]() Kabakları avucunuzda iyice sıkarak kalan suyunu alın Beşamel sosun içerisine karıştırın Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltın Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|