Kolay Laz Böreği Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Laz Böreği Nasıl YapılırKolay Laz Böreği Kolay Laz Böreği Tarifi Kolay Laz Böreği Malzemeler 14 yaprak yufka 150 gram tereyağı Muhallebisi için: 4 adet yumurta sarısı 7 su bardağı süt 1,5 su bardağı tozşeker 4 çorba kaşığı nişasta 4 çorba kaşığı pirinç unu Su 1 tutam tuz ve karabiber Şerbeti için: 1,5 bardak tozşeker 1 su bardağı su Laz Böreği yapılışı İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır Bunun için; 7 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker alınır kaynamaya bırakılır Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritilir![]() Diğer taraftan 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir Yufkların yarısı yağlanınca muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, bir tutam tuz ve karabiber karıştırılarak sübyesi hazırlaınır![]() Hazırlanan sübye kaynayan süte eklenir Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Muhallebin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür Kalan yufklar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir![]() Üzerine kalan yağ dökülür ve iri kareler halinde kesilir 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir Laz böreği pişince fırından çıkarılır Şerbetinin soğuk olmasına dikkat edilerek şerbeti verilir![]() Üstü çıtır ortası muhallebili nefis bir tatlı ![]() Hazır baklava yufkası ile yapılan bu tatlı sadece yarım saatte hazırlanıyor Mutlaka deneyin![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|