ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Laz Böreği Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642375)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:23 AM

Kolay Laz Böreği Nasıl Yapılır
 
Kolay Laz Böreği

Kolay Laz Böreği Tarifi


Kolay Laz Böreği Malzemeler


14 yaprak yufka

150 gram tereyağı

Muhallebisi için:


4 adet yumurta sarısı

7 su bardağı süt

1,5 su bardağı tozşeker

4 çorba kaşığı nişasta

4 çorba kaşığı pirinç unu

Su

1 tutam tuz ve karabiber

Şerbeti için:


1,5 bardak tozşeker

1 su bardağı su



Laz Böreği yapılışı


İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır. Bunun için; 7 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker alınır kaynamaya bırakılır. Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritilir.

Diğer taraftan 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır. 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir. Yufkların yarısı yağlanınca muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, bir tutam tuz ve karabiber karıştırılarak sübyesi hazırlaınır.

Hazırlanan sübye kaynayan süte eklenir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Muhallebin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür. Kalan yufklar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir.

Üzerine kalan yağ dökülür ve iri kareler halinde kesilir. 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir. Laz böreği pişince fırından çıkarılır. Şerbetinin soğuk olmasına dikkat edilerek şerbeti verilir.

Üstü çıtır ortası muhallebili nefis bir tatlı.. Hazır baklava yufkası ile yapılan bu tatlı sadece yarım saatte hazırlanıyor. Mutlaka deneyin...











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.