Malatya Usulü Kömbe Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Malatya Usulü Kömbe TarifiMalatya Usulü Kömbe nasıl yapılır Malzemeler 4 su b un1 su b sıvıyağ1 çorba k tozşekeryarım p yaşmayatuz,su iç harcı için: 200 gr kıyma 1 çorba biber salçası 1 soğan 2 çorba k ince bulgur1 çay b cevizsıvıyağ tuz,karabiber üzeri için: 2 çorba k yoğurtsıvıyağ 1 yumurta sarısı Malatya Usulü Kömbe Yapılışı Önce karıştırma kabına unu alın içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın ortasını açın sıvıyağı ve mayayı alın mayayı eritin daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun içine bulguru,cevizi,tuz ve karabiberi ekleyin hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın tepsiye birinci hamuru yerleştirin kıymalı harcı içine dökün diğer hamuru üzerine kapatın yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün 180 derecede alt üst pişirin![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|