![]() |
Malatya Usulü Kömbe Tarifi
Malatya Usulü Kömbe nasıl yapılır
Malzemeler 4 su b. un 1 su b. sıvıyağ 1 çorba k. tozşeker yarım p. yaşmaya tuz,su iç harcı için: 200 gr kıyma 1 çorba biber salçası 1 soğan 2 çorba k. ince bulgur 1 çay b. ceviz sıvıyağ tuz,karabiber üzeri için: 2 çorba k. yoğurt sıvıyağ 1 yumurta sarısı Malatya Usulü Kömbe Yapılışı Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın. hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. içine bulguru,cevizi,tuz ve karabiberi ekleyin.hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuru üzerine kapatın. yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.