|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, kıymalı, naneli, ovmaç, tarifikıymalı, yapılışı |
Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası Tarifi-Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası Tarifi-Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası YapılışıKıymalı Naneli Ovmaç Çorbası Tarifi-Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası Yapılışı Malzeme 1 su bardağı Un 50 gr Margarin250 gr kıyma1 adet soğan (Çok ince kıyılmış) 1 çay kaşığı karabiber 2 adet domates (Kabuğu çıkarılmış ince kesilmiş)6 su bardağı su veya et suyu Tuz 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanışı • Bir kabın içinde unu üzerine az su serpiştirerek karıştırın Sert hamur haline getirin ve ellerinizi ovuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler oluşturun • Bir tencere içinde kızdırılmış yağda soğanı ve kıymayı kavurun • Kıyma suyunu çekince domatesleri karabiberi ve tuzu ilave edip 2 dakika daha karıştırın • Suyunu ekledikten sonra 5 dakika kaynamaya bırakın Üzerine gelen köpüğü kevgirle alın • Hazırlamış olduğunuz hamurları içine serpiştirerek 5 dakika daha kaynatın • Naneleri ekleyip karıştırın Lezzetini kontrol ederek servis yapın Not : İstenildiğinde yağı kızdırıp nane ve kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine ilave edilebilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|