![]() |
Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası Tarifi-Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası Yapılışı
Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası Tarifi-Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası Yapılışı Malzeme 1 su bardağı Un 50 gr. Margarin 250 gr. kıyma 1 adet soğan (Çok ince kıyılmış) 1 çay kaşığı karabiber 2 adet domates (Kabuğu çıkarılmış. ince kesilmiş) 6 su bardağı su veya et suyu Tuz 1 tatlı kaşığı nane Hazırlanışı • Bir kabın içinde unu. üzerine az su serpiştirerek karıştırın. Sert hamur haline getirin ve ellerinizi ovuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler oluşturun. • Bir tencere içinde. kızdırılmış yağda soğanı ve kıymayı kavurun. • Kıyma suyunu çekince domatesleri. karabiberi ve tuzu ilave edip 2 dakika daha karıştırın. • Suyunu ekledikten sonra 5 dakika kaynamaya bırakın. Üzerine gelen köpüğü kevgirle alın. • Hazırlamış olduğunuz hamurları içine serpiştirerek 5 dakika daha kaynatın. • Naneleri ekleyip karıştırın. Lezzetini kontrol ederek servis yapın. Not : İstenildiğinde yağı kızdırıp. nane ve kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine ilave edilebilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.