Sepet Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sepet MakarnaSepet Makarna Nasıl Yapılrı?-Sepet Makarna Tarifi-Sepet Makarna Yapılışı ![]() 1 paket fırın makarna ![]() 1 yemek kaşığı margarin ![]() İçi için; 300 gram köftelik kıyma ![]() 1 paket köfte harcı ![]() 1 yumurta ![]() 6-7 dal incecik doğranmış maydanoz ![]() Ayrıca ![]() 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yarım çay bardağı zeytinyağ ![]() Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ ![]() 3 yemek kaşığı un ![]() 3 su bardağı süt ![]() Tuz karabiber![]() YapılışıMakarnaları kaynayan tuzlu suda kırmadan hafif diri (al dante) kalacak şekilde haşlayın![]() Üzerinden bol soğuk su geçirerek iyice soğutun ![]() Makarnaların soğuk olması kalıptaki margarinin erimemesi için çok mühim![]() Fırına girebilen derin tencere veya kaseyi soğuk margarinle iyice yağlayın ![]() Yağladıktan sonra makarnayı hemen döşemeyecekseniz kalıbı mutlaka buzdolabında bekletin![]() İşin en zahmetli kısmı olan makarnaları dizmeye en dibinden başlayın ![]() Tam ortası açık kalabilir küçük parçalarla ortasını kapatabilirsiniz![]() Makarnaları gelişi güzel değilde biten makarnanın peşinden diğerini birleştirerek düzenli bir şekilde helezonik dizin![]() Dizme işi bitince kalıbı buzdolabında 10 dakika bekletin Kıyma köfte harcı 1 yumurta 6-7 dal incecik kıyılmış maydanoz ve 2 çay bardağı su ile köfteyi yoğurun![]() Köfteyi dizilmiş makarnaların üzerine makarnaları düşürmeden dikkatlice kaplayınMakarnaları düşürmemek için köfteye elinizde şekil verip tencereye öyle yapıştırabilirsiniz![]() Beşamel sosu yapmak için; Tereyağını eritin üzerine sürekli karıştırarak unu ekleyin![]() Unu kavurup ılık haldeki sütü ekleyin![]() Tuzunu ilave edip muhallebi gibi oluncaya kadar sürekli karıştırın![]() Topaklanırsa blender ile çırpın ![]() Hazırladığınız beşamel sosuve 1 bardak kaşar rendesini birazda maydonoz doğrayabilirsiniz artan makarnanın birazı ile karıştırın ve kalıpta ki köftenin üzerine yerleştirin ![]() üst kısmına tekrar makarnayı ortadan kenarlara kadar helezonik dizin ![]() Altta ki beşamel sosun etkisi ile bu son makarna bölümünü çok kolay dizebilirsiniz ![]() Önceden ısıttığınız fırında orta hararette pişirin ![]() Fırın ısısı ne çok kısık olsun ne de hararetli olsun Orta hararette![]() Makarna piştikten sonra kalıptan çıkarınca yayılmaması için mutlaka kalıbının içinde 15-20 dakika dinlendirin![]() Büyük bir servis tabağına ters çevirerek dilimleyerek servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|