![]() |
Sepet Makarna
Sepet Makarna Nasıl Yapılrı?-Sepet Makarna Tarifi-Sepet Makarna Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 paket fırın makarna. 1 yemek kaşığı margarin. İçi için; 300 gram köftelik kıyma. 1 paket köfte harcı. 1 yumurta. 6-7 dal incecik doğranmış maydanoz. Ayrıca. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yarım çay bardağı zeytinyağ. Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ. 3 yemek kaşığı un. 3 su bardağı süt. Tuz. karabiber. YapılışıMakarnaları kaynayan tuzlu suda. kırmadan hafif diri (al dante) kalacak şekilde haşlayın. Üzerinden bol soğuk su geçirerek iyice soğutun. Makarnaların soğuk olması kalıptaki margarinin erimemesi için. çok mühim. Fırına girebilen derin tencere veya kaseyi soğuk margarinle iyice yağlayın. Yağladıktan sonra makarnayı hemen döşemeyecekseniz. kalıbı mutlaka buzdolabında bekletin. İşin en zahmetli kısmı olan makarnaları dizmeye en dibinden başlayın. Tam ortası açık kalabilir. küçük parçalarla ortasını kapatabilirsiniz. Makarnaları gelişi güzel değilde. biten makarnanın peşinden diğerini birleştirerek düzenli bir şekilde helezonik dizin. Dizme işi bitince kalıbı buzdolabında 10 dakika bekletin Kıyma. köfte harcı. 1 yumurta. 6-7 dal incecik kıyılmış maydanoz ve 2 çay bardağı su ile köfteyi yoğurun. Köfteyi dizilmiş makarnaların üzerine. makarnaları düşürmeden dikkatlice kaplayın Makarnaları düşürmemek için köfteye elinizde şekil verip. tencereye öyle yapıştırabilirsiniz. Beşamel sosu yapmak için; Tereyağını eritin. üzerine sürekli karıştırarak unu ekleyin. Unu kavurup. ılık haldeki sütü ekleyin. Tuzunu ilave edip. muhallebi gibi oluncaya kadar sürekli karıştırın. Topaklanırsa blender ile çırpın. Hazırladığınız beşamel sosuve 1 bardak kaşar rendesini birazda maydonoz doğrayabilirsiniz artan makarnanın birazı ile karıştırın ve kalıpta ki köftenin üzerine yerleştirin. üst kısmına tekrar makarnayı ortadan kenarlara kadar helezonik dizin. Altta ki beşamel sosun etkisi ile bu son makarna bölümünü çok kolay dizebilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırında orta hararette pişirin. Fırın ısısı ne çok kısık olsun. ne de hararetli olsun.Orta hararette. Makarna piştikten sonra kalıptan çıkarınca yayılmaması için mutlaka. kalıbının içinde 15-20 dakika dinlendirin. Büyük bir servis tabağına ters çevirerek. dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.