![]() |
Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler: Küçük patates 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvıyağ Kırmızı biber Karabiber Tuz Biberiye Kimyon Kekik Hazırlanışı: Patates ölçüsünü dilediğiniz kadar yapabilirsiniz ![]() Patatesler iyice yıkanır ![]() ![]() Patatesler yıkandıktan sonra bir kürdan yardımı ile bir kaç yerinden batırılır ![]() Haşlanırken baharatları içine çekebilmesi için ![]() Haşlama tenceresine yıkanan patatesler konulur ve üzerine haşlanmasına yetecek kadar su konulur ![]() Tüm baharatlarsıvıyağtereyağ içine ilave edilir ve patatesler haşlanır ![]() Haşlanan patatesler fırın tepsisine konulur ve patatesin suyundan üzerine gezdirilir ![]() Arzu ederseniz bu sırada tekrar üzerine tereyağ ekleyebilirsiniz ![]() 180 derecede patateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|