Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi YapılışıKuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı - Kuru Bakla Ezmesi Nasıl Yapılır? Malzemeler : 400 gr kuru bakla3 adet soğan 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 demet dereotu 1/2 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye sadece yıkanmış iç kabukları çıkmış kuru baklayı dörde bölünmüş soğanları zeytinyağını toz şekeri 8 bardak su ve tuzu koyarak kapağını kapatın ve baklalar iyice pişipte dağılır gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateşte yaklaşık 2 saat pişmeye bırakın![]() Pişince baklaları bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım daha kaynattıktan sonra hemen tabağa dökün 2 saat bir kenara bırakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirin ve yanında limonla servis yapınafiyet olsun |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|