ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=572916)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:56 PM

Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı
 


Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı - Kuru Bakla Ezmesi Nasıl Yapılır?


Malzemeler :
400 gr. kuru bakla
3 adet soğan
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz

Hazırlanışı :
Bir tencereye. sadece yıkanmış iç kabukları çıkmış kuru baklayı. dörde bölünmüş soğanları. zeytinyağını. toz şekeri. 8 bardak su ve tuzu koyarak kapağını kapatın ve baklalar iyice pişipte dağılır gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateşte yaklaşık 2 saat pişmeye bırakın.

Pişince baklaları bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım daha kaynattıktan sonra hemen tabağa dökün. 2 saat bir kenara bırakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirin ve yanında limonla servis yapın
afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.