![]() |
Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı
Kuru Bakla Ezmesi Tarifi - Kuru Bakla Ezmesi Yapılışı - Kuru Bakla Ezmesi Nasıl Yapılır? Malzemeler : 400 gr. kuru bakla 3 adet soğan 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 demet dereotu 1/2 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye. sadece yıkanmış iç kabukları çıkmış kuru baklayı. dörde bölünmüş soğanları. zeytinyağını. toz şekeri. 8 bardak su ve tuzu koyarak kapağını kapatın ve baklalar iyice pişipte dağılır gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateşte yaklaşık 2 saat pişmeye bırakın. Pişince baklaları bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar ateşe oturtarak bir taşım daha kaynattıktan sonra hemen tabağa dökün. 2 saat bir kenara bırakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirin ve yanında limonla servis yapın afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.