![]() |
Aramızda Tanrı Var |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aramızda Tanrı VarAnkara’da bir partinin şenliği vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Şenlikte; kapitalizmin acımasızlığından, son aşamasının emperyalizm olduğundan söz ediliyordu ![]() ![]() Salondaki sigara dumanları beni boğuyordu; bizim solcular, kapalı alanda sigara içmeye bayılıyordu ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine yukarıdaki salona çıktım, penceresini açtım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gencecik, esmer güzeli bir kızdı ![]() ![]() Kitapları, tek tek pencere kenarına serdi; özelliklerini saydı, adını ve yazarını söyledi ![]() ![]() ![]() Bense sevecen ve hayran bakışlarla kendisini izliyordum: “Acaba bu kız güzelliğinin ayrımında mı?” diyordum ![]() ![]() ![]() “Bu kitaplar bende de var ![]() ![]() ![]() ![]() Hatırı kalmasın diye sattıklarından, almaya karar verdim ![]() Kendisi ile ilgilenmeme sevindi, “Adım Sevgi!” dedi ![]() “Bir bakayım, bende olmayandan alayım ![]() ![]() ![]() Zaten elinde bende olmayan kitaplardan iki-üç tane vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerinde sevinç ışıkları, yanıp söndü ![]() ![]() Satmış olduğu bu kitaplar, rozetler sayesinde partisine gelir sağlamış olacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() İki kitap, bir rozet seçtim ![]() ![]() ![]() ![]() İndirim yaptıktan sonra o günün parası ile 150 bin lira istedi ![]() "Sevgi hanım, sizi kırar mıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne demek istediğimi anlamaya çalıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa düşünmeden söylediğim söz kutsal kitaplardan birinde yazılı idi (İncil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyah saçlarının altındaki o güzel ve sevimli yüzü ile, dudaklarındaki kırmızı renkli ruju ile, benziyordu bir meleğe ![]() ![]() ![]() Kara saçları arasında uzun kirpikleri, kara gözleri, kara kaşları, kırlarda açan kırmızı-kara gelinciğe benziyordu kırmızı dudakları ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisini hayran hayran, sevecen bakışlarla incelediğimin ayrımına vardı ![]() ![]() Benim yaşım ise altmışına merdiven dayamıştı ![]() ![]() Kendisi ile ilgilenmeme öylesine sevinmişti ki: “Ben de seni sevdim!” demesi ile beni sersemletti ![]() “Ben de seni sevdim sözünü eşimden bile duymamıştım!” ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ”Sevdim” sözünü duyar duymaz tanımlanamaz mutluluk duydum ![]() ![]() ![]() ![]() “Ben de seni sevdim! ![]() ![]() ![]() ![]() Ben utandım ama o sevindi ![]() Telefon numaramı verdim ![]() ![]() Ben de kendisinin telefon numarasını isteyecektim, utandım isteyemedim ![]() ![]() ![]() Bir süre birbirimize bakıştık ![]() Merdivenlerden inip giderken döndü baktı ![]() Hayran hayran ben de kendisine baktım, az daha düşüp bayılacaktım ![]() Gülerek salladı elini, “Görüşürüz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşamın en mutlu anını yaşamıştım ![]() ![]() Bir hafta geçti, geçmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dediği yerde, dediği saatte buluştuk ![]() ![]() ![]() ![]() Kızılay, Emek işhanında çalgılı, içkili bir lokantaya girdik ![]() O güzel yüzüne bakmaya utanıyordum ![]() ![]() ![]() Benim gibi irade sahibi biri ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen aklımı başıma topladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne demek istediğimi anlamadı ![]() ![]() “Sevgi gelince cümle eksikler biter, sen bu sözü hiç duymadın mı” dedi… Ne diyeceğimi şaşırdım ![]() ![]() Söylediği söz bana tokat gibi geldi: “Sevgi için cesaret gerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|