![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarFirin Sutlac Malzemeler 1 kgr ![]() 300 gr,Toz şeker 2 corba kasigi supye ve ya pirinc unu 2,Kahve fincanı pirinç Yarım çay kaşı ı tuz yarim cay kasigi vanilya Hazirlanisi Pirinci bol suda yikayin ve pişirin ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarRevani Malzemeler 7 Adet yumurta 15 Çorba kaşı ı tozşeker 15 Çorba kaşı ı irmik 15 Çora kaşı ı süt 15 Çorba kaşı ı un 3 Paket kabartma tozu Yarım rendelenmiş portakal kabu u Şerbeti için 1 Litre su 1 Kilo tozşeker 1 Dilim limon Yarım su barda ı dövülmüş fındık Hazirlanisi Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarKrem Karamel Malzemeler 2 su barda ı süt 3 yumurta 2 yumurta sarısı 60 gr toz şeker 1 paket vanilya iste e ba lı Karamel hazirlanisi 2/5 su barda ı) tozşeker 2/5 su barda ı su Karameli hazırlamak için bir kaba şekeri ve suyun 4 çorba kaşı ını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karamel hazirlanisi 2/5 su barda ı) tozşeker 2/5 su barda ı su Karameli hazırlamak için bir kaba şekeri ve suyun 4 çorba kaşı ını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazirlanisi Önce fırınınızı ısıtıp, 165 °C'ye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalarirmik helvasi Malzemeler 1 Bardak Süt 1,5 Bardak Irmik 1 Bardak veya 1 Yemek Kasigi Toz Seker 2 Corba Kasigi Tereyag 1 Corba Kasigi Fistik 2 Corba Kasigi Hindistan Cevizi Hazirlanisi Yag,fistik ve irmigi agir ateste pembelesinceye kadar kavurunbaska bir kapta Sekeri sutu kaynatip bir surup yapin ve karistirarak ekleyin kisik atesde 15 dakika dinlendirin Hindistan cevizi serpin ve porsiyonlari tabaga alinca üzerlerini samfistigi rendesi veya tarcin ile süsleyin Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarAsure Malzemeler 1 Bardak Süt 1,5 Bardak Irmik 1 Bardak veya 1 Yemek Kasigi Toz Seker 2 Corba Kasigi Tereyag 1 Corba Kasigi Fistik 2 Corba Kasigi Hindistan Cevizi Hazirlanisi Yag,fistik ve irmigi agir ateste pembelesinceye kadar kavurunbaska bir kapta Sekeri sutu kaynatip bir surup yapin ve karistirarak ekleyin kisik atesde 15 dakika dinlendirin Hindistan cevizi serpin ve porsiyonlari tabaga alinca üzerlerini samfistigi rendesi veya tarcin ile süsleyin Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarKeskul Malzemeler 2 Litre Süt 400 Gr ![]() 120 Gr ![]() 200 Gr ![]() 1 Yumrta Tarcin toz findik ceviz ici Hazirlanisi Sütü sekerle kaynatin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarLokma Malzemeler Yarım su barda ı ılık su 1 Çay kaşı ı tozşeker 1 Tatlı kaşı ı kuru maya 2 Su barda ı un 1 Tutam tuz Kızartmak için sıvıya Üzerine : Pudraşekeri Şerbeti için : 2 Su barda ı su 2 Su barda ı tozşeker 1 Çorba kaşı ı limon suyu Hamurun bekletilme süresi ; yarım saat Hazirlanisi Bir kaba ılık su, kuru maya ve tozşekeri koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarKemal Pasa Malzemeler 50 Adet kemalpaşa tatlısı 2 litre Su 1 ![]() yarim limon kabuguyla Süslemek için : toz yesil fistik ve hindistan cevizi kaymakta olabilir Hazirlanisi 2 litre suyun içine şekeri ve limonu ilave ederek kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarBaklava Malzemeler Yarım kilo un 2 Adet yumurta 1 Çimdik tuz 2-3 damla limon suyu Yarım su bardak su Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık Şerbeti için : 4 Su barda ı su 4 Su barda ı şeker 1 Adet limon suyu Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat Hazirlanisi Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın İçine limon suyunu katıp ateşten indirip so umaya bırakın ![]() ![]() Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin ![]() ![]() ![]() Tepsiyi ya layın ![]() ![]() ![]() Di er hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarTulumba Tatlisi Malzemeler 1 Çorba kaşı ı tereya ı 5 Kahve fincanı su 5 Kahve fincanı un 4 Adet yumurta 1 Tutam tuz Kızartmak için sıvıya Şerbeti için : 2 Su barda ı su 500 gr tozşeker 1 Çorba kaşı ı limon suyu Hazirlanisi Öncelikle şerbeti hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet OLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarKAKAOLU PARFE YAPILISI 2 paket krem şanti 1 su bardağı süt 3 adet yumurta 4 çorba kaşığı şeker 2 paket kakaolu bisküvi 1 çay bardağı dövülmüş fındık 2 paket vanilya Sos için: Yarım çay bardagi süt 4 çorba kasigi seker 1 adet yumurta 2 çorba kasigi kakao 2 paket krem şantiyi 1su bardagi sütle çirparak koyulastiralim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarPROFİTEROL Malzeme: Pataşu Hamuru İçin Su 1000 g Alba 500 g Un 800 g Yumurta 1250 g Tuz 5 g Dolgu İçin Su 1000 g Albamiks Pastacı Kreması 400 g Sos İçin Su 1000 g Albamiks Pastacı Kreması 300 g Bitter kuvertür 250 g Şeker 150 g Kakao 70 Yapılışı: 1- Pataşu hamuru için; Alba, su, tuz bir kabın içinde kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Sos için su ve şeker bir kapta kaynatılır ![]() ![]() ![]() 3- Tabaklardaki içleri Albamiks Pastacı Kreması ile doldurulmuş pataşuların üzerine hazırlanan sos dökülür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|