Dana Rulo |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Dana RuloDana rulo MALZEMELER 750 gram dana biftek 100 gram kıyma 50 gram mantar 1 adet havuç (dilimlenmiş) 2 adet soğan (doğranmış) 1 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş) 1 dilim ekmek (rendelenmiş) 1 adet yumurta (çırpılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz 3 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates ezmesi 1 çorba kaşığı mısır nişastası Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Dana etlerini mümkün olduğunca inceltip, ikiye bölün Mantar, kıyma, peynir, ekmek dilimi, yumurta, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlerin üzerine paylaştırın Bütün etleri rulo şeklinde sarın ve uçlarını kürdanla birleştirin Bir tavada etlerin her tarafı kahverengileşene kadar tereyağında kızartın Etleri güveç kabına alın, soğan ve havuçları ilave edin Bir tavada domates ezmesini kaynatıp, onu da güvece aktarın Güvecin üzerini kapatıp, 30- 40 dakika ağır ağır kaynatın Gerekirse biraz ılık su ilave edip, sulandırın Etlerin suyunu süzüp; et suyunu mısır nişastası, tuz ve karabiber katarak koyulaştırın ve etlerin üzerine dökün Yemeğinizi sıcak servis edin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|