Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Kuru Fasulye TarifiEnginarlı Kuru Fasulye MALZEMELER 2,5 su bardağı beyaz fasulye Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan 1 adet büyük boy havuç 2 yemek kaşığı limon suyu 4-5 diş sarmısak (dövülmüş) 1 adet defne yaprağı 3 adet kesme şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber 6 adet enginar (taze veya konserve) Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) HAZIRLANIŞI Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim Tuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım ______________________________ ___ |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|