Yöresel Yemek Tarifleri - Marmara Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - Marmara ÇorbasıYöresel Yemek Tarifleri - Marmara çorbası MARMARA ÇORBASI Malzemeler: 4 ad Barbunya balığı100 gr Somon1 ad Kabak1 ad Havuç1 ad Soğan1 ad Domates1 ad Sarımsak (ezme)75 gr Pırasa1/4demet Maydanoz 100 gr Tereyağı5 gr safrantost ekmeği ![]() Yapılışı: Tereyağı eritilip balıklar hariç sebzeler sırasıyla sote yapılıp 10 dk pişirilir İçine balıklar ve safran ilave edilip 5 dk daha kaynatılır Tost ekmeğinin üzerine sarımsak ezmesi sürülüp kızartılır Kızaran ekmekler tabağın altındaki servis tabağının kenarlarına konup servis yapılır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|