|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
![]() |
Soru:"22 Yaşında Bayanım Bel Ağrılarım Yüzünden Mr Çektirdim Bu Konuda Bana Bilgi Verebilirmisiniz." |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"22 Yaşında Bayanım Bel Ağrılarım Yüzünden Mr Çektirdim Bu Konuda Bana Bilgi Verebilirmisiniz."iyi çalışmalar ben 22 yaşında bayanım bel ağrılarım yüzünden doktora çıktım ve emar istedi çektirdim bu konuda bana bilgi verirseniz ve ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok mutlu olurum işte emar sonucum LOMBER VERTEBRA MR TETKİKİ İnceleme tekniği; T1ağırlıklı SE sagital, T2 ağırlıklı fr FSE sagital ve aksial Bulgular ; Lomber fizyolojik lordoz düzleşmiştir ![]() L5 vertebrası geçiş vertebra özelliği kazanmıştır ![]() Lomber vertebraların yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir ![]() L3-L4,L5 korpus vertebralarında dejeneratif osteofitik değişiklikler mevcuttur ![]() L3-L4,L4-L5 disk sinyal intensitelerinde T2 sekansında dejenerasyon ile uyumlu sinyal kaybı ve disk mesafelerinde daralmalar izlenmektedir ![]() ![]() Konus medullaris normal lokalizasyon ve sinyal intensitesindedir ![]() L1-L2 düzeyinde disk ve bilateral nöral foramen genişlikleri normaldir ![]() ![]() L2-L3 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı anterior epidural yağ planları daralmıştır ![]() genişlikleri ve tekal sak normaldir ![]() L3-L4 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı anteriordan tekal sakı bilateral spinal kanal içerisinde L4 sinirlerini intende etmektedir ![]() ![]() siniri inferiordan irrite etmektedir ![]() ![]() L4-L5 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı anterior ve santrolateral epidural yağ planları obliteredir ![]() Bilateral spinal kanal içerisinde L5 sinirlerini intende etmektedir ![]() genişliği doğaldır ![]() Lomber posterior vertebral elemanlar doğaldır ![]() İYİ ÇALIŞMALAR ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() 01 ![]() ![]() Filminizin aslını görmek isterdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|