Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Soru:"22 Yaşında Bayanım Bel Ağrılarım Yüzünden Mr Çektirdim Bu Konuda Bana Bilgi Verebilirmisiniz."

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"22 Yaşında Bayanım Bel Ağrılarım Yüzünden Mr Çektirdim Bu Konuda Bana Bilgi Verebilirmisiniz."

iyi çalışmalar ben 22 yaşında bayanım bel ağrılarım yüzünden doktora çıktım ve emar istedi çektirdim bu konuda bana bilgi verirseniz ve ne yapmam
gerektiğini söylerseniz çok mutlu olurum işte emar sonucum LOMBER VERTEBRA MR TETKİKİ

İnceleme tekniği; T1ağırlıklı SE sagital, T2 ağırlıklı fr FSE sagital ve aksial

Bulgular ;

Lomber fizyolojik lordoz düzleşmiştir

L5 vertebrası geçiş vertebra özelliği kazanmıştır

Lomber vertebraların yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir

L3-L4,L5 korpus vertebralarında dejeneratif osteofitik değişiklikler mevcuttur

L3-L4,L4-L5 disk sinyal intensitelerinde T2 sekansında dejenerasyon ile uyumlu sinyal kaybı ve disk mesafelerinde
daralmalar izlenmektedir Diğer lomber disk sinyal intensiteleri normaldir

Konus medullaris normal lokalizasyon ve sinyal intensitesindedir

L1-L2 düzeyinde disk ve bilateral nöral foramen genişlikleri normaldir Tekal sak doğaldır

L2-L3 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı anterior epidural yağ planları daralmıştır Bileteral nöral foramen
genişlikleri ve tekal sak normaldir

L3-L4 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı anteriordan tekal sakı bilateral spinal kanal içerisinde L4 sinirlerini
intende etmektedir Spinal kanal genişliği dardır Sol nöral foramen inferior resses düzeyinden dardır ve intraforaminal
siniri inferiordan irrite etmektedir Sağ nöral foramen genişliği doğaldır

L4-L5 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı anterior ve santrolateral epidural yağ planları obliteredir
Bilateral spinal kanal içerisinde L5 sinirlerini intende etmektedir Bilateral nöral foramen genişlikleri ve spinal kanal
genişliği doğaldır

Lomber posterior vertebral elemanlar doğaldır

İYİ ÇALIŞMALAR

ProfDr Vural KAVUNCU

0107 23:51:23

Filminizin aslını görmek isterdim Rapora göre yorumda bulunmak güç Ama zincir kemiklerinizin arasında yer alan disklerinizde bozulmaların başladığı, bazı sinirlerinizin şüphli bası altında olduğu raporlanmış Bel ağrınızın bu bulgularla ilişkili olup olmadığı ise ayrı bir konu Mutlaka sizinle detaylı ilgilenecek ve zaman ayıracak bir uzman doktorla temasa geçmenizde yarar var
Prof Dr Vural Kavuncu

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com