![]() |
Soru:"22 Yaşında Bayanım Bel Ağrılarım Yüzünden Mr Çektirdim Bu Konuda Bana Bilgi Verebilirmisiniz."
iyi çalışmalar ben 22 yaşında bayanım bel ağrılarım yüzünden doktora çıktım ve emar istedi çektirdim bu konuda bana bilgi verirseniz ve ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok mutlu olurum işte emar sonucum LOMBER VERTEBRA MR TETKİKİ İnceleme tekniği; T1ağırlıklı SE sagital, T2 ağırlıklı fr FSE sagital ve aksial Bulgular ; Lomber fizyolojik lordoz düzleşmiştir. L5 vertebrası geçiş vertebra özelliği kazanmıştır. Lomber vertebraların yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. L3-L4,L5 korpus vertebralarında dejeneratif osteofitik değişiklikler mevcuttur. L3-L4,L4-L5 disk sinyal intensitelerinde T2 sekansında dejenerasyon ile uyumlu sinyal kaybı ve disk mesafelerinde daralmalar izlenmektedir. Diğer lomber disk sinyal intensiteleri normaldir. Konus medullaris normal lokalizasyon ve sinyal intensitesindedir. L1-L2 düzeyinde disk ve bilateral nöral foramen genişlikleri normaldir . Tekal sak doğaldır. L2-L3 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı anterior epidural yağ planları daralmıştır. Bileteral nöral foramen genişlikleri ve tekal sak normaldir. L3-L4 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı anteriordan tekal sakı bilateral spinal kanal içerisinde L4 sinirlerini intende etmektedir. Spinal kanal genişliği dardır. Sol nöral foramen inferior resses düzeyinden dardır ve intraforaminal siniri inferiordan irrite etmektedir. Sağ nöral foramen genişliği doğaldır. L4-L5 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı anterior ve santrolateral epidural yağ planları obliteredir. Bilateral spinal kanal içerisinde L5 sinirlerini intende etmektedir. Bilateral nöral foramen genişlikleri ve spinal kanal genişliği doğaldır. Lomber posterior vertebral elemanlar doğaldır. İYİ ÇALIŞMALAR... Prof.Dr. Vural KAVUNCU 01.07. 23:51:23 Filminizin aslını görmek isterdim. Rapora göre yorumda bulunmak güç. Ama zincir kemiklerinizin arasında yer alan disklerinizde bozulmaların başladığı, bazı sinirlerinizin şüphli bası altında olduğu raporlanmış. Bel ağrınızın bu bulgularla ilişkili olup olmadığı ise ayrı bir konu. Mutlaka sizinle detaylı ilgilenecek ve zaman ayıracak bir uzman doktorla temasa geçmenizde yarar var. Prof. Dr. Vural Kavuncu Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |