![]() |
Koku Ve Obezite İlişkisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koku Ve Obezite İlişkisiYale Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, yiyeceklerin kokusunun ve sindiriminin beyinde farklı bölgeleri uyardığı belirlendi ![]() Psikiyatri profesörü Dana Small, bu çalışmayla elde edilen verilerin, kimyasal uyarılar ve beyindeki ödül sisteminin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olduğunu ve obezite salgınına ışık tuttuğunu belirtiyor ![]() Yapılan çalışmada, koku duyusuyla bir şeyi yeme veya yememe konusunda verilen kararlar arasındaki bağlantının araştırıldığı açıklandı ![]() çok fazla yemek yemeye sebep olduğunu düşünüyorlar ![]() durum yiyeceklerden lezzet alamayan kişilerin ödül sisteminin düzelmesini sağlamak için yemek yedikleri şeklinde açıklanıyor ![]() Fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme yönteminin kullanıldığı çalışmada, öncelikle katılımcılara şeftali, ananas ve çikolata aroması içeren içeceklerin verildiği açıklandı ![]() Yapılan araştırmada, çikolata, şeftali, ve ananas kokularına karşı beyinde aktive olan bölgelerin, bu gıdaların sindirimi sırasında aktivasyon oluşan bölgelerden farklı olduğu gözlemlendi ![]() Neuron'da bu çalışmaya yer verilmiştir ![]() realage |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|