![]() |
Fındık Kalbe İyi Gelir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındık Kalbe İyi GelirHaftada bir kez fındık tüketenlerin kalp damar hastalığına yakalanma riskinin yüzde 8 ![]() azaldığı belirtildi ![]() Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalar sonucunda birçok bilimsel veri elde ettiklerini söyledi ![]() incelediklerini ifade eden Prof ![]() ![]() Bodrum'da gerçekleştirilen 8 ![]() sunduklarını bildirdi ![]() ![]() ![]() tüketenlerin kalp damar hastalığına yakalanma riski yüzde 8 ![]() 4 gün tüketildiğinde ise yüzde 35-40 oranında azalıyor'' dedi ![]() ![]() ![]() ceviz, badem ve fıstığın, tüketim şekli kadar tüketilecek miktarın da önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Bu ürünler, aparatif olarak, öğle ve akşam yemeklerinden 1 ![]() saat önce alınmalı ve akşam yemeklerinden sonra mümkünse alınmamalı ![]() Günlük tüketilecek miktar ise yaklaşık 40-50 gram olmalı ![]() tüketim, 100 gramın üzeri, kilo aldırabilir ![]() tüketmek sağlıklı beslenmede bir hayat tarzı olmalı ![]() Prof ![]() ![]() kolesterol ve trigliseritlerini düşürmekte, iyi kolesterolü (HDL) artırmaktadır, kötü kolesterol taşıyıcısı olan LDL'yi azaltmakta ve onun damar duvarında birikecek şeklinin oluşmasını önlemektedir ![]() Steroller dediğimiz bitkisel kolesterol benzeri moleküller, kolesterolün bağırsaktan emilimini azaltmaktadır, böylece kan kolesterol düzeyi düşmektedir ![]() Bol lif içeriği nedeniyle hem kan kolesterol düzeyleri düşmekte, hem de şeker hastalığına yatkınlık azaltılmaktadır ![]() vitamini, vücudun günlük ihtiyacını karşılamakta ve yağları ve hücreleri korumaktadır ![]() bir molekül (nitrik oksit) sentezleyerek, damar yapısı korunmaktadır ![]() Ayrıca yapıda bol bulunan kalsiyum, magnezyum, potasyum, folik asit ve diğer eser elementler, vücutta birçok faydalı etkilere neden olmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|