Gerebiç |
|
|
#1 |
|
Ergenekon
|
GerebiçGEREBİÇ ![]() Hamuru için: 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt yarım paket yumuşamış margarin 1 çay bardağı irmik 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un İç malzemesi: 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya antep fıstığı 1,5 yemek kaşığı toz şeker 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 tatlı kaşığı tarçın 1,5 yemek kaşığı susam 1 tatlı kaşığı zencefil Üzeri için: Pudra şekeri Yapılışı: Bütün malzemeleri yoğurun 15-20 dakila buzdolabında dinlendirin Kalıbınızın büyüklüğüne göre parçalar koparıp içine cevizli içten koyup kapatın ve kalıbın içine yerleştirip bastırarak şekil almasını sağlayın Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 -25 dk kadar çok kızartmadan hafif pembe bir renk alana kadar pişirin Soğuyan gerbiçleri servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serpin![]() Not: Gerebiç yapmak için kalıbınızın olması şart değil tabiki Normal kurabiye gibi de yapabilirsiniz AFİYET OLSUN![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3 |
|
angelesdream
|
daha önce duymuştum adınıda ben yöresel bir yemek falan sanıyordum açıkçası kurabi olduğunu görünce şaşırdım kolay ve leziz bir tatlıya benziyor,denemek gerek teşekkürler ergenekon
|
|
|
|
#4 |
|
bukettt
|
mersinda yemiştim çokgüzel bişi sahsen ben çok seviyorum ![]() ama adının gerebiç oldugunu şimdi öğrendim ben daha çok kereviç kerebiç gibi şeler sölüodumm teşekkürler
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|