![]() |
Gerebiç
GEREBİÇ
http://img487.imageshack.us/img487/7...ebic3a7fd5.jpg Hamuru için: 2 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt yarım paket yumuşamış margarin 1 çay bardağı irmik 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un İç malzemesi: 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya antep fıstığı 1,5 yemek kaşığı toz şeker 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 tatlı kaşığı tarçın 1,5 yemek kaşığı susam 1 tatlı kaşığı zencefil Üzeri için: Pudra şekeri Yapılışı: Bütün malzemeleri yoğurun.15-20 dakila buzdolabında dinlendirin.Kalıbınızın büyüklüğüne göre parçalar koparıp içine cevizli içten koyup kapatın ve kalıbın içine yerleştirip bastırarak şekil almasını sağlayın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 -25 dk kadar çok kızartmadan hafif pembe bir renk alana kadar pişirin.Soğuyan gerbiçleri servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serpin. Not: Gerebiç yapmak için kalıbınızın olması şart değil tabiki.Normal kurabiye gibi de yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.... http://img487.imageshack.us/img487/7522/sa400021fh3.jpg |
Adını söyleyebilsem güzele benziyor ama:)
tarif için teşekkürler:) |
daha önce duymuştum adınıda ben yöresel bir yemek falan sanıyordum açıkçası kurabi olduğunu görünce şaşırdım.kolay ve leziz bir tatlıya benziyor,denemek gerek.teşekkürler ergenekon.
|
mersinda yemiştim çokgüzel bişi sahsen ben çok seviyorum..ama adının gerebiç oldugunu şimdi öğrendim ben daha çok kereviç kerebiç gibi şeler sölüodumm.teşekkürler
|
çok güzel görünüyolar yaa denemek lazım :)) teşekkürler ergenekon
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.