Haside (Kars)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haside (Kars)





3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su

Üzeri İçin:
Kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ

Bir tencereye su ve pekmez konulup karıştırılır diğer tarafta nişasta ve unda karıştırılıp pekmezli suyun içerisine dökülür
Kaynayıncaya kadar karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir Pişen tatlı ıslatılmış kalıba dökülüp üzerine kıyılmış ceviz serpilir
Son olarak 1 yemek kaşığı kadar tereyağ kızdırılıp tatlının üzerine yayılırSoğuyunca servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.