Haside (Kars) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haside (Kars)![]() 3 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un 3 çay bardağı pekmez 1 çay bardağı su Üzeri İçin: Kıyılmış ceviz 1 yemek kaşığı tereyağ Bir tencereye su ve pekmez konulup karıştırılır diğer tarafta nişasta ve unda karıştırılıp pekmezli suyun içerisine dökülür![]() Kaynayıncaya kadar karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir Pişen tatlı ıslatılmış kalıba dökülüp üzerine kıyılmış ceviz serpilir![]() Son olarak 1 yemek kaşığı kadar tereyağ kızdırılıp tatlının üzerine yayılır Soğuyunca servis yapılır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|