Simitli Kıyma Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Simitli Kıyma KebabıMalzeme Miktar Gram Yapılışı Malatya köftelik bulgur 1 su bardağı 160 Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır diğer taraftan soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanır soğan rendelenir sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir Kırmızı biber yıkanır,çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır Bulgura kıyma ,soğan ,sarımsak ,kırmızıbiber,nane,pulbiber,karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılırSu 1/2 su bardağı 100 Soğan 1 orta boy 70 Sarımsak 3 diş 9 Kırmızı taze biber 1 orta boy 10 Kıyma(orta yağlı) 2 1/2 su bardağı 500 Nane 1 tatlı kaşığı 0,7 Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 Pul biber 1 tatlı kaşığı 2 NOT Tuz 2 tatlı kaşığı 12 Gaziantep yöresinde yaygındır |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|