Bir Tükürükle Gelen...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Tükürükle Gelen...

Bugünlerde Ankara’da en çok anlatılan ilginç bir hikâye;

Zamanın birinde bir şeyh varmış Bu şeyhin sadece bir tane de müridi bulunuyormuş Bir gün müridi şeyhin karşısına geçmiş ve başlamış konuşmaya:
-Efendi Hazretleri, siz de bir keramet lütfetseniz Sizin de diğer şeyhler gibi binlerce müridiniz olsa
Şeyh zaten bir tanecik olan müridini kırmak istememiş ve havaya doğru tükürmüş Bu türürükle havada uçan bir kuşu duvara yapıştırmış
Şeyhin bu kerameti kulaktan kulağa hızla yayılmış ve binlerce insan bu şeyhin etrafında toplanmış
Ancak gelgelelim ki o ilk mürit kalabalıktan artık şeyhine ulaşamaz olmuş
Bir gün dayanamayıp çıkıp şeyhinin karşısına;
-Artık size ulaşamıyorum Buna bir çare, demiş
Şeyhi, bunun üzerine müridinden, pazardan kendisine bir hayvan bağırsağı getirmesini istemiş
Bir süre sonra pazardan dönen müridin getirdiği bağırsağı karnına dolamış Namaz vakti gelince de Şeyh önde bütün müritleri ardında namaza durmuşlar
Ama namaz boyunca her eğilip kalkışta, şeyhin karnına doladığı bağırsaklardan başlamış gaz çıkmaya Gaz seslerini duyan cemaat “Bizim bu şeyh altını bile tutamıyor” diyerek birer birer dağılıp gitmiş
İşin aslını bilen şeyhle o ilk müridi tekrar eskisi gibi baş başa kalmışlar
Ve şeyh müridine tarihi sözünü söylemiş;
-İşte böyle evladım Bir tükürükle gelen, bir yellenmeyle gider

HİÇ BİRŞEY KASDETMİYORUM YORUM SİZİN……

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com